Strona WWW

 

JADŁOSPIS

Data

Posiłek

Potrawy

Alergeny

18.06.2018.

poniedziałek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z masłem(10g), twarogiem(30g), szczypiorem, rzodkiewką, herbata z cytryną(200ml), cukier(10g)

 1,7

II ŚNIADANIE

owoc

 

 

OBIAD

kalafiorowa (250g), ryż(45g), spaghetti(makaron(50g), łopatka wieprzowa(80g), kompot(200ml),

(cukier10g)

1,9,10,7

 

 

 

 

19.06.2018

wtorek

ŚNIADANIE

Bulka (25g) z masłem(10g), manna(20g) na mleku(200ml)

cukier(10g)

 1,7

II ŚNIADANIE

 Owoc(100g)

 

OBIAD

Ryż na rosole(250g), ziemniaki(200g), polędwica w sosie(88g), sałatka z pomidorów z olejem(100g), kompot(200ml), (cukier10g)

1,9,10

 

 

 

 

20.06.2018

    środa

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z masłem(10g),

Szynką konserwową(30g), ogórkiem świeżym, herbata z cytryną(200ml)(cukier10g)

1,7,10

II ŚNIADANIE

 Cytroneta(200ml), drożdżówka(50g)

1,7,3

OBIAD

Krupnik na kaszy jaglanej(250g), filet rybny w cieście(100g), surówka z młodej kapusty(120g)kompot(200ml)(cukier10g)

 1,9,10,4

 

 

 

 

21.06.2018

czwartek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z polędwicą sopocką(30g), pomidorem, herbata z cytryną(200ml) cukier(10g)

  1,7, 10,6

II ŚNIADANIE

Owoc(100g)

    

OBIAD

Barszcz czerwony(250ml), ryż(45g) z sosem truskawkowym(150g), kompot(200ml) cukier(10g)

7,1,10,9

22.06.2018

   piątek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (10g), serem żółtym(30g), sałatą,  herbata(200ml) (cukier10g)

1,7

II  ŚNIADANIE

Jogurt owocowy(150g)

7,

OBIAD

pomidorowa z makaronem(250g),  ziemniaki(200g)

klopsiki w sosie koperkowym(113), ogórek świeży(100g),kompot(200ml)(cukier10g)

1,3,7,9,10

 

 

 

Data

Posiłek

Potrawy

Alergeny

25.06.2018.

poniedziałek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z masłem(10g), szynką wójta(30g), ogórkiem świeżym,  herbata z cytryną(200ml), cukier(10g)

 1,7,9,10

II ŚNIADANIE

owoc

 

 

OBIAD

jarzynowa (250g),  ryż(45g) potrawka z indyka(103g), sałatka z pomidorów z olejem(100g), kompot(200ml),

cukier(10g)

1,9,10,7

 

 

 

 

26.06.2018

wtorek

ŚNIADANIE

Bulka (25g) z masłem(10g), płatki owsiane(20g) na mleku(200ml)

cukier(10g)

 1,7

II ŚNIADANIE

 Owoc(100g)

 

OBIAD

Rosół z makaronem(250g), ziemniaki(200g), kurczak pieczony (100g) mizeria(100g), kompot(200ml), cukier(10g)

1,9,10,7

 

 

 

 

27.06.2018

    środa

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z masłem(10g),

Szynką z kotła(30g), sałatą, herbata z cytryną(200ml, cukier(10g)

1,7,10

II ŚNIADANIE

 owoc

 

OBIAD

ogórkowa(250g),makaron (60g) z twarogiem(90g), masłem(10g), cukrem(10g) kompot(200ml), cukier(10g)

 1,9,7

 

 

 

 

28.06.2018

czwartek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane(50g) z pastą z jaj(30g), szczypiorem, herbata z cytryną(200ml) cukier(10g)

  1,3,7

II ŚNIADANIE

Jogurt truskawkowy(150g)

   7 

OBIAD

 Biały barszcz (250ml), kasza jęczmienna(45g)  gulasz z szynki (95g), surówka ze św. kapusty(150g),  kompot(200ml) cukier(10g)

7,1,10,9

29.06.2018

   piątek

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (10g), szynką konserwową (30g), pomidorem,  herbata(200ml), cukier(10g)

1,7,6

II  ŚNIADANIE

owoc

 

OBIAD

Śląska (250g),  ziemniaki (200g)

Leczo ( 115g), kompot (200ml),cukier (10g)

1,3,7,9,10


 

     
       
     

 

 
UWAGA: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia przegotowaną wodę .
   

 

Opis produktów  występujących w jadłospisach realizowanych 

Przedszkolu Miejskim nr1 ”Perełki Bałtyku” w Świnoujściu.

 

Alergeny

PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY 
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności. 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 – mięczaki

 

 Wszystkie przyprawy: (liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka, kurkuma, lubczyk, pieprz, czosnek granulowany)  używane w przedszkolu mogą zawierać następujące alergeny: gorczyca, seler, soję, dwutlenek siarki,  produktów wytworzonych z mleka i zbóż.